Pátek 20. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Po nehodě osobního auta s nákladním na silnici ze Sokolova na Citice ve čtvrtek dopoledne zůstala v jednom z vozidel zaklíněná spolujezdkyně. Přivolaní hasiči museli pro vyproštění použít hydraulické nástroje, poté si dívku převzala posádka záchranné služby.

Na místo byl povolán vrtulník letecké záchranné služby. Provoz v místě nehody byl během záchranných prací zcela uzavřený. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů.

K železniční dopravní nehodě na trati u Hroznětína vyjížděli hasiči ze dvou jednotek. Osobní vlak, ve kterém byli čtyři cestující, narazil do nákladního auta. Nákladní auto se při práci v blízkosti kolejí dostalo částí kabiny do profilu trati a při průjezdu vlaku došlo ke střetu.

Nikdo se při nehodě nezranil, místo události si převzali kolegové drážní hasiči. Provoz na železnici byl po dobu vyšetřování nehody zastavený.

K požáru osobního auta na parkovišti v Ostrově vyjížděli hasiči ze dvou jednotek. Ve vozidle došlo k zahoření elektroinstalace. Událost se stala před výjezdovým stanovištěm zdravotnické záchranné služby, posádka záchranky tak ještě před příjezdem hasičů na místo vyběhla k hořícímu auto a použila ruční hasicí přístroj.

I díky tomuto rychlému zákroku se požár elektroinstalace nerozšířil na celé auto. Příčinou je podle vyšetřovatele požárů technická závada, odhadnutá škoda je 20 tisíc korun.

Osobní auto sjelo do rybníka ve Kfelích u Ostrova. Ve vozidle nikdo nebyl, událost je bez zranění. Přivolaní hasiči zjistili, že nedochází k úniku provozních kapalin do vody, majitel vozidla si mezitím sám zajistil prostředky pro vytažení auta na břeh, hasiči po celou dobu kontrolovali případný únik.

Zásah trval dvě hodiny, na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů a o zásahu byli informováni pracovníci odboru životního prostředí a vodoprávního úřadu.