Pátek 20. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Šest jednotek hasičů zasahovalo u požáru bytu v sedmém patře bytového domu v Mariánských Lázních. Hořet zde začala elektrokoloběžka, od ní se požár šířil na vybavení bytu. Při požáru se zranila jedna osoba, na místě si ji převzala záchranná služba.

Hasičům se podařilo dostat oheň pod kontrolu za půl hodiny od nahlášení. Výše škody je v šetření, pravděpodobnou příčinou je technická závada na elektrokoloběžce.

K hlášenému požáru lesního porostu vyjížděli v sobotu večer hasiči v Chebu. Na místě nalezli těžce popálenou osobu, které poskytli první pomoc, zavolali záchrannou službu a zároveň zlikvidovali požár. Jednalo se o bezdomovce, kterému začal hořet jeho přístřešek.

Požár se rozšířil i na okolní dřeviny, zároveň oheň vážně zranil spícího muže. Zraněný muž byl transportován vrtulníkem na popáleninové centrum.

Po dopravní nehodě nákladního auta na silnici č. 13 u Stráže nad Ohří začaly v pondělí odpoledne unikat z poškozené palivové nádrže a také z nádrže na aditivum provozní kapaliny. Únik byl na delším úseku komunikace, podle dalších řidičů byl povrch velmi kluzký a hrozilo tak, že zde bude docházet k dalším dopravním nehodám.

Hasiči zastavili další únik z poškozených nádrží, únik pak na vozovce likvidovali s použitím sorbčních prostředků. Zbylé provozní kapaliny z nádrží přečerpali, poté bylo možné nákladní auto odtáhnout. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.