Pátek 20. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Vážná dopravní nehoda se stala na silnici u Stanovic. Osobní auto zde narazilo do stromu, ve vozidla zůstal zaklíněný řidič. Hasiči muže s použitím hydraulických nástrojů vyprostili a zahájili oživovací pokusy. Muže si po svém příjezdu na místo převzala posádka záchranné služby, lékař požádal o zajištění pro přistání vrtulníku.

Ten nakonec nepřiletěl a zraněnou osobu odvezla do nemocnice sanitka. Hasiči zajistili místo nehody, příčinu nehody vyšetřuje policie.

V sobotu večer začala v Citicích hořet stavební buňka. V době příjezdu hasičů na místo oheň zasáhl již prakticky celou buňku, pro úplnou likvidaci požáru museli hasiči rozebrat celé vnitřní prostory.

Zásah trval téměř dvě hodiny, nikdo není zraněný. Podle majitele se jedná o stavební buňku určenou k likvidaci a požár je tak bez škody. Pravděpodobnou příčinou je podle vyšetřovatelé požárů nedbalost při používání spalinové cesty.

U požáru kamionu na silnici z Teplé na Horní Kramolín zasahovali v sobotu od ranních hodin hasiči ze tří jednotek. Hořet začal návěs, na kabinu vozidla se nerozšířil. Při požáru se poškodila palivová nádrž, část paliva vyhořela, část unikla a část zůstala uvnitř.

Po uhašení požáru hasiči přečerpali zbytek paliva, aby při vyprošťování auta nedošlo k dalšímu úniku. Provoz v místě zásahu byl omezený až do dopoledních hodin. Příčina požáru a výše škody je v šetření.

Při dopravní nehodě osobního automobilu a kamionu na silnici mezi Hazlovem a Aší se zranil jeden řidič. Nehoda se stala ve čtvrtek v ranních hodinách. Hasiči muže z havarovaného vozidla vyprostili bez použití hydraulických nástrojů.

Na žádost lékaře zajistili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku, ten nakonec nepřiletěl a zraněná osoba byla transportována do nemocnice sanitkou. Hasiči zajistili místo nehody a zlikvidovali únik provozních kapalin. Provoz v místě nehody byl řízen kyvadlově.