Pátek 20. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Po nehodě osobního auta s nákladním na silnici mezi Bochovem a Toužimí zůstal v osobním vozidle zaklíněný řidič. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.

Pro vyproštění zraněného řidiče museli hasiči použít hydraulické vyprošťovací nástroje, poblíž místa nehody poté připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku. Provoz v místě nehody byl po dobu záchranných prací zcela uzavřený.

Patnáctiletého chlapce a jeho dron zachraňovali ze stromu hasiči v Karlových Varech. Malý dron uvízl v koruně stromu, chlapec se nejprve rozhodl na strom vylézt a dron si sundat sám. Ve výšce asi pěti metrů se ale chlapci zasekla noha ve větvích a nedokázal již sám ani postupovat dál nahoru, ani slézt dolů.

Přivolaní hasiči chlapce s použitím žebříku dostali bezpečně na zem, poté s použitím lezecké techniky dostali z koruny stromu i dron. Chlapec byl v pořádku a nebylo nutné na místo volat záchrannou službu.

U vážné dopravní nehody zasahovali hasiči ze stanice Toužim. Na silnici z Toužimi směrem na Prachomety havarovalo osobní auto a motorka. Přivolaní hasiči se po příjezdu za místo okamžitě zapojili do oživovacích pokusů zraněného motorkáře, muži ale už neodkázali záchranáři pomoc.

Provoz na vozovce byl zcela uzavřený, hasiči na místě osvětlovali prostor nehody pro potřeby vyšetřování, poté asistovali při vyproštění auta i motorky.