Pátek 20. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Dopravní nehoda nákladního a osobního auta komplikovala provoz na silnici z Karlových Varů na Sadov. První u nehody zastavil příslušník HZS KV, který událost oznámil na tísňovou linku a do příjezdu záchranných složek poskytl jedné zraněné osobě první pomoc.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, z havarovaného osobního auta unikaly provozní kapaliny, sanitka záchranné služby převezla do nemocnice jednu zraněnou osobu.

Pět jednotek hasičů vyjíždělo k hlášenému požáru v bytovém domě v Drahovicích v Karlových Varech. V domě byl na chodbách kouř, místo požáru hasiči našli v jednom z bytů, kde uživatelka bytu pálila papíry a textil ve vaně v koupelně.

Kouř se následně šířil do celého domu, samotný požár se nikam dál nerozšířil. Uživatelka bytu se nadýchala kouře, na místo byla povolána záchranná služba. Hasiči odvětrali všechny prostorů domu, žádné další opatření nebylo na místě potřeba.

V Drmoulu u Mariánských Lázních začala hořet dílna a garáž u rodinného domu, který zároveň slouží jako ubytovací prostor. Dům po vypuknutí požáru opustilo sedm osob. Požár se z dílny rozšiřoval i na vedle stojící dům, zasáhl štítovou stěnu a podkrovní prostor.

Likvidace požáru trvala až do ranních hodin, kdy bylo nutné rozebrat část střechy. Pro osoby, které dům opustili při požáru, bylo potřeba zajistit náhradní ubytování. Kromě hasičů z Karlovarského kraje zasahovali na místě i kolegové z Plzeňského kraje.