Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Dopravní nehoda dvou nákladních aut a jedné dodávky komplikovala provoz na silnici 13 u obce Květnová u Ostrova na Karlovarsku. Jedno z nákladních vozidel bylo označené jako ADR, tedy převážející nebezpečnou látku. Jednalo se o průmyslovou pryskyřici a nedošlo k poškození obalu a tedy ani žádnému úniku.

Po dobu záchranných prací byl provoz na silnici zcela zastavený. Na místě zasahovali hasiči ze čtyř jednotek, nehoda je bez zranění.

Při manipulaci s kládami u Horní Blatné se jedna z klád uvolnila a spadla na lesního dělníka. Hasiči byli požádání o pomoc při vyproštění zavaleného muže a transport z nepřístupného terénu, na místo vyjely čtyři jednotky.

V době příjezdu první jednotky hasičů na místo již u události zasahovala horská služba a záchranná služba, muž byl již v jejich péči. Hasiči tak zajistili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku a pomohli s transportem zraněného.

Nehoda osobního auta a nákladního auta zastavila provoz na silnici 6 mezi Chebem a Pomezím nad Ohří. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, z havarovaného osobního auta bylo nutné vyprostit zraněnou řidičku, hasiči použili hydraulické vyprošťovací nástroje.

Zároveň na žádost lékaře záchranné služby připravili prostor pro přistání vrtulníku. Po transportu zraněné řidičky zajistili hasiči únik provozních kapalin. Provoz v místě nehody byl uzavřený celé dopoledne.

Nákladní auto havarovalo na silnici 6 u Žalmanova. Auto převážející dřevěnou štěpku sjelo mimo vozovku a převrátilo se na bok. Hasiči zachytávali únik pohonných hmot, poskytli první pomoc lehce zraněnému řidiči, přečerpali obsah poškozené palivové nádrže a asistovali při vyproštění vozidla.

Nehoda se stala na začátku rozdvojení jízdního pruhu ve směru z Karlových Varů na Prahu, provoz tak nebyl omezený, k omezení provozu došlo až při samotném vyprošťování nákladního auta.