Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

V Kraslicích začal hořet opuštěný dům, ve kterém se zdržovali bezdomovci. Oheň se šířil na téměř celou část domu. Na likvidaci požáru byla povolaná v rámci přeshraniční spolupráce i jednotka hasičů z německého Klingenthalu.

Jeden z bezdomovců utrpěl popáleniny a nadýchal se kouře, převzala si jej záchranná služba, lékař rozhodl o leteckém transportu do nemocnice. Hasiči provedli důkladný průzkum všech vnitřních prostorů, aby vyloučili přítomnost dalších osob. Příčina požáru je v šetření.

Na přízemním objektu v části města Mariánské Lázně – Úšovice hořelo dřevěné obložení. Na místo vyslalo operační středisko čtyři jednotky hasičů, požár se podařilo dostat pod kontrolu do dvaceti minut od příjezdu na místo.

Ve večerních hodinách poté provedli kontrolu, zda někde nedochází ke skrytému hoření. Podle majitele je objekt určený k demolici a neuplatňuje tak žádnou škodu. Příčina je v šetření.

Hasiči z pěti jednotek zasahovali u požáru bývalé provozovny u vlakového nádraží v Mariánských Lázních. Hořelo ve sklepních prostorách nevyužívaného domu. Při zásahu se zranily dvě osoby bez domova, které se nadýchaly zplodin hoření, velitel zásahu na místo povolal záchrannou službu.

Hasiči museli provést důkladný průzkum všech prostorů, v nahromaděném odpadu museli vyloučit případná další ohniska. Zásah trval dvě hodiny, je bez škody, příčina je v šetření.