Čtvrtek 19. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Hlášený požár sila s moukou v pekárně v Kraslicích se nepotvrdil. Hořela elektroinstalace v objektu vedle sila, vyhlášený byl II. stupeň požárního poplachu. Na místě byla jedna osoba nadýchaná kouřem, postarala se o ni posádka záchranné služby.

Bylo nutné vypnout elektřinu v celém objektu. Po odvětrání, ochlazení a kontrole zařízení v objektu si místo události převzal zástupce majitele. Příčina požáru a výše škody je v šetření.

Dopravní nehoda obytné dodávky s cizí poznávací značkou se stala u Lokte na Sokolovsku. Podle prvního oznámení na tísňovou linku nebylo zřejmé, jak jsou na tom osoby v dodávce, která po nehodě skončila mimo vozovku.

Na místo tak operační středisko vyslalo čtyři jednotky hasičů. Vyproštění nebylo potřeba, o zraněné se postarala záchranná služba. Provoz v místě nehody byl řízený kyvadlově. Co se před nehodou stalo zjišťuje policie.

U požáru lesního porostu na ploše zhruba 100 × 150 metrů u Šindelové na Sokolovsku zasahovali hasiči z patnácti jednotek. V průběhu zásahu byl vyhlášený třetí stupeň požárního poplachu a na pomoc s hašením byl zavolaný vrtulník.

Ve velmi vyschlém porostu se požár rychle šířil. Po dvou hodinách zásahu byl oheň pod kontrolou, místo požáru hasiči hlídali následně až do úterního rána, kdy se místo události zkontrolovalo také dronem s termokamerou. Příčina požáru je v šetření.