Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Z poškozené palivové nádrže nákladního auta uniklo na parkovišti v Ostrově na Karlovarsku velké množství nafty. Přivolaní hasiči museli použít sorpční prostředky, aby především zabránili úniku nafty do kanalizace, ze které by se nebezpečná látka mohla dostat do nedalekého potoka. Na místo byli povolání rovněž pracovníci vodoprávního úřadu a také Povodí Ohře.

Celkem hasiči použili 250 kg sypkého sorbentu a další prostředky. Událost není ukončena, v dopoledních hodinách bude zajištěný odtah kamionu a rovněž další kontrola okolních vodních toků.

K požáru domu v Kynšperku vyjížděli hasiči ze sedmi jednotek. V době příjezdu hasičů na místo byla před domem s policisty jedna osoba, podle dostupných informací měla být uvnitř objektu další osoba. Tu hasiči uvnitř skutečně našli, silně intoxikovanou zplodinami hoření.

Hasiči provedli záchranu této osoby, převzala si ji posádka záchranné služby, zároveň požádala o zajištění přistání vrtulníku. Likvidace požáru trvala do podvečerních hodin. Výše škody a příčina požáru je v šetření.

Nákladní auto převážející slisované autovraky havarovalo na nájezdu z Březové u Sokolova na silnici D6. Auto se po nehodě převrátilo na bok, ve zdemolované kabině zůstal zaklíněný řidič.

Na místě zasahovali hasiči ze čtyř jednotek, muže museli vystříhat za použití hydraulických vyprošťovacích nástrojů. Po dobu záchranných prací byl nájezd na D6 zcela uzavřený, provoz zde bude zastavený i v průběhu dne při vyprošťování samotného havarovaného vozidla.

Hasiči na Karlovarsku stále řeší desítky událostí, od nedělní půlnoci zasahovali u 66 událostí, kdy naprostá většina se týkala počasí. Nejčastěji se jedná o zatopené sklepní prostory či ochrana objektů. V noci stoupla hladina řeky Ohře ve Varech na hodnotu, kdy byl vyhlášen III. stupeň povodňové aktivity. V místech, kde jsou nízké břehy, se již Ohře rozlilo mimo koryto. Jedná se například o zahrádkářskou kolonii v Karlových Varech či v Lokti.