Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Karlovarský kraj

Během návratu hasičů ze stanice Sokolov, kteří se zúčastnili víkendových oslav hasičů v Chodově a taktického cvičení v Chodově, byla sokolovská jednotka odvolána do Starého Sedla. Zde došlo k popálení dvou osob od zahradního grilu, záchranná služba přímo na místo události povolala pro transport jednoho zraněného vrtulník.

Hasiči připravili místo pro přistání leteckých záchranářů a pomohli s transportem zraněné osoby. Podle vyšetřovatele požárů došlo k zahoření oblečení na osobách po vzplanutí grilu a příčinou je podle vyšetřovatele nedbalost při grilování.

JSDH Horní Slavkov a jednotka HZS Sokolov byly vyslány k dopravní nehodě na silnici číslo 209 ve směru na Loket. Jednalo se o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu, které dostalo díky vyšší rychlosti smyk na mokré vozovce a havarovalo do svodidel. Havárie se obešla bez zranění.

Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní. Po vyšetření nehody Policií ČR DI Sokolov provedla jednotka uklizení a uvolnění komunikace.Provoz byl obnoven v obou směrech do jedné hodiny od nahlášení události.

Hasiči v Karlových Varech přijali žádost o pomoc při vyproštění muže z kontejneru na elektroodpad. Podle oznamovatele, který uvězněného muže v kontejneru v karlovarské části Doubí našel, prý ještě část muže z otvoru kontejneru vyčnívalo, náhle ale celý muž zmizel uvnitř kontejneru a přes otočné víko již nemohl bez pomoci ven.

Přivolaní hasiči na místě zjistili, že muž s nimi komunikuje a není zraněný. Kontejner tak i s mužem opatrně převrátili tak, aby muž mohl vylézt spodním otvorem určeným pro vyvážení kontejneru. Poté kontejner zase postavili zpět na své místo.